Адвокатът по спортно право Георги Градев обяви в профила си във Фейсбук, че евроквалификацията между България и Унгария няма да се играе в Пловдив. Новият кмет на града Костадин Димитров е забранил провеждането на срещата на стадион "Христо Ботев".

Градев подаде жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА за преместване на двубоя от ст. Васил Левски в София на "Колежа" в Пловдив. 

Ето какво написа Градев:

"BREAKING: Мачът България - Унгария НЯМА да се играе в Пловдив."

По-рано Градев обяви във Фейсбук във връзка с казуса около провеждането на европейската квалификация България – Унгария, че УЕФА отказва ускорена процедура да вземе решение за домакинството ни. 

УЕФА отказаха ускорена процедура. Не искат да има справедливо решение до понеделник. Следва искане за спиране действието на решението на УЕФА”, написа Георги Градев във Фейсбук.

По програма мачът с унгарците трябваше да се проведе на стадион “Васил Левски” в София, но беше преместен от УЕФА на празни трибуни в Пловдив заради вероятността от ексцесии по време на обявения протест на феновете. Засега обаче изиграването на срещата на стадион “Христо Ботев” е под въпрос заради препоръката на строителя на “Колежа” Илиян Филипов, според когото съоръжението не отговаря на изискванията за безопасност.