Министърът на спорта Димитър Илиев коментира сагата, създала се около провеждането на мача между България и Унгария. В крайна сметка мачът ще се играе в София и при закрити врати.

Бившият автомобилен пилот заяви, че ситуацията е петно върху футбола и спорта, като сподели, че не може да вземе отношение дали да има публика на срещата.

„Мачът България – Унгария… това показва, че когато нямаш решение на един проблем, започваш с неправилни ходове да търсиш спасение за нещо, от което няма спасение. Няма лошо хората да протестират. Това е демократично. Да затвориш мач на националния отбор, да държиш цялата футболна общественост под напрежение, говорим за неща, които са абсурдни. Неразривната връзка между феновете и играчите е любовта към спорта. Как ще затвориш стадиона?“, запита спортният министър.

„Естествено, че е петно върху футбола и спорта. Радвам се, че се намери решение къде да се изиграе мачът. От наша страна оказахме пълно съдействие. Два дни преди мача „ще се играе, няма да се играе“, не може да се върти и да се суче до последно. Взети са всички мерки да се играе мачът. Ти няма да си пуснеш гражданите да си подкрепят отбора… Не е в моите прерогативи да кажа дали ще има публика“, каза още цитираният от Тема спорт минист Димитър Илиев.

Снимка: Lap.bg