Унгарските национали са в България, за да направят последната крачка към европейското първенство по футбол, заяви селекционерът Марко Роси преди утрешния мач от квалификационна група G. Той добави, че познава добре българските национали и е на мнение, че те можеха да имат четири или пет повече точки, но нямаха късмет в предните си двубои.

България посреща Унгария в четвъртък от 19:00 часа при закрити врата на стадион "Васил Левски". Отборът на Марко Роси се нуждае от точка, за да се класира на европейското първенство в Германия, докато "лъвовете" са последни с две точки.

Запитан дали е запознат с позицията на федерацията на Унгария относно промените на стадиона-домакин на мача, Роси отговори: "Досега не бях чел нищо и не исках писанията в интернет да ми влияят. Бях фокусиран изцяло върху мача с България".

"Проучихме нашия съперник и видяхме, че въпреки че имат само две точки, те нямаха късмет в голяма част от мачовете. България играе добър футбол и можеше да има четири или пет точки повече. Уважаваме съперника, но искаме да направим последната крачка към целта ни утре. Моя слабост е, че не мога да подготвя отбор за равенство. Ако обаче стигнем до такова, няма да плача", заяви селекционерът на Унгария.

"Няма да правим големи промени в стартовите 11, а в тактиката. Проучихме работата на Илиан Илиев в Черно море и знаем каква система използва там. Разбира се, не знаем какво ще предпочете в националния отбор, но сме се подготвили за всичко. Познаваме всеки български национал, без изключения. Помня Кирил Десподов от Каляри и знам колко добър футболист е, но в този отбор се отличава не само той".

Защитникът Милош Керкез, част от английския Борнемут, добави, че големият скандал около мястото на провеждане на мача не е повлиял на унгарските национали. Те са се подготвяли за двубой, какъвто в крайна сметка ще има.

"Не сме толкова притеснени от терена, той е добър и може да се играе. Излизаме утре и искаме да спечелим. Аз съм добре, отпочинал и готов за игра. Подготвяхме се така, все едно ще има мач. Не сме се съмнявали в това. Има и наши фенове, които видяхме на летището. Искаме утре да спечелим за тях, въпреки че няма да могат да наблюдават мача от трибуните", заяви Керкез./БТА

Снимка: БГНЕС