Капитанът на сръбския национален отбор Душан Тадич отново има среща с българи, след като преди две седмици гостува с клубния си тим Фенербахче в Разград в турнира Лига на Конференциите. Утре от 16:00 часа българско време на стадиона в Лесковац той ще изведе родината си срещу България в решаващ мач.

Сърбия има 13 точки в група G и при една или три спечелени ще се класира за Евро 2024 в Германия. От своя страна българите са само с 3 точки на последното място в потока.

"Последен мач. В много добра ситуация сме и искаме да се класираме с добра игра. И да сме на Европейско първенство. И след две поредни Световни било би хубаво да сме и на Европейско сега. Искаме да мине всичко нормално", започна Тадич.

"Жалко е, че винаги решаваме класиранията си все в последния кръг, но по-добре да се решава в последния кръг, но да се класираме. Най-важното е да се класираме. Мисля, че се намираме в най-добрия момент на селекцията, на целия щаб. Не е важно колко си силен индивидуално, фокусирани сме върху мача утре", допълни атакуващият халф.

Тадич беше попитан от репортер на БТА дали си говорят в съблекалнята със съотборниците как имат най-лесния възможен съперник, все още без победа в квалифкациите. Но селекционерът Стойкович прекъсна Тадич и отговори: "В съблекалнята говоря аз, а не те", след което се засмя.

А Тадич продължи за разговорите на селекционера Пикси Стойкович в съблекалнята": Той ни мотивира с разговори, да сме максимално фокусирани, защото идва един от най-важните мачове. Това е нашият фокус. Не празнуваме предварително. Искаме да отидем на Еврофиналите със стил. Това е нашият селекционер и ние имаме пълна концентрация. Нямаме намерение да подценяваме никого, а утре реално е най-важната среща в целите квалификации", завърши доскорошният капитан на Аякс.