Президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо заяви, че следващата цел пред националния отбор е да спечели своята група 3 в Лига C на Лигата на нациите. Лъвовете, които са в серия от 6 поредни мача без загуба, имат конкуренцията на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

В „Арена спорт“ на БНТ Иванов обобщи представянето на националите в последните им два мача – срещу Румъния (0:0) и Словения (1:1):

„В мача със Словения видяхме мотивирани футболисти, които искат да дадат най-доброто от себе си. Видяхме синхрон и позитивизъм в целия отбор, което ни радва. Не трябва да изпадаме във еуфории, защото са контролни срещи. Но пък това ни дава основание, че вървим в правилната посока.

За нас не е имало напрежение, бяхаме се разбрали с Илиан Илиев и преди обявяването на договора, че ще продължи да работи за националния отбор. Новото е, че се разбрахме да остане да работи и в Черно море

Отборът си беше мотивиран и преди новината за преподписването с Илиан. Трябва да очакваме да спечелим Лигата на нациите. Ще бъде трудно. Всеки трябва малко да промени и начина си на игра. Ако играехме на контраатака, с тези отбори трябва да владеем повече топката. Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите или в най-лошия случай да бъдем втори. Видяхме, че имаме футболисти, които не са незаменими. Изборът е голям.

Направихме много промени в структурите на БФС. С много млади хора и професионалисти. Опитваме се да вдигнем нивото. Ще бъдем безкомпромисни в лицензирането на клубовете. Никой не иска да играе по някакви ниви. Всеки трябва да се съобразява“, заяви Георги Иванов.