Уникалното по рода си дрифт шоу The Mall Drift Night 2 надмина и най-високите очаквания на феновете. Паркингът на столичния мол се оказа тесен за всичките зрители, които искаха да вкусят магията на високите скорости, миризмата на бензин и изтъркани гуми. Над 10 000 фенове на първокачествения адреналин бяха заели местата си около огражденията. Стотици стояха по прозорците на близките кооперации и балконите на търговския център, предназначени за посетителите на местните ресторанти.

А шоуто си го биваше. Нито един от присъстващите на голямото събитие в събота вечер не съжаляваше и за момент, че отдели близо два часа от ценното си време, за да вкуси от света на ексцентричните, безстрашните и на тези, които не се страхуват да натискат педала на автомобила си - разбира се, с десния крак.

Елитът на дрифтърите ни имаше голямата отговорност и в същото време удоволствие да забавлява хилядите в топлата юлска вечер. Деветимата пилоти, всеки от които медалист от национални и международни шампионати, се впуснаха в неравната битка със съпротивлението и според всички - успяха да я спечелят.

Първи на импровизираната писта излезе Красимир Стефанов. Той и неговото BMW E30 подгряха до неузнаваемост жадните за емоции фенове. След това в облаците дим се “изгуби” Стефан Петров със своя Nissan 200SX S13.

Павлин Пенев и неговото BMW E30 довършиха от емоции зажаднелите за изживявания посетители в мола. Много атрактивни бяха Тодор Дунев и Владимир Николов. Заради проблем с колата си Дунев трябваше да кара тази на Николов. Двамата си размениха ролите на пилот и навигатор и обраха овациите на публиката.

BMW-то E30 на Иван Демирев също се стрелкаше като стрела по очертанията, а маневрите му бяха повече от изящни. След това на “дансинга” излязоха още Стефан Цанков с BMW E36, Александър Язов с BMW E30 и Християн Ангелов с BMW E30.

За да си поемат дъх от мощния рев на двигателите, миризмата на изгорели гуми и гъстия дим, феновете разпускаха с най-екстравагантния участник в The Mall Drift Night 2 - Светлин Митов, горд притежател на триколка. “Ще му викаме безшумния. Триколката звучи като резачка”, чуха се мнения от тълпата.

Но това не бе всичко, силните усещания тепърва започваха. Пилотите излязоха по още няколко пъти, но при далеч по-екстремни обстоятелства - по двойки, тройки и дори четворки.

Невероятна атракция направиха Тодор Дунев и Александър Язов-Матрицата. Двамата сякаш изтанцуваха валс, но на четири гуми - толкова нежен и изящен, а в същото време на границата между безопасността и риска. Двамата се разминаваха на една боя разстояние, за кеф на ревящата тълпа.

Останалите пилоти обаче хич не им отстъпваха. Ревът на двигателите и ароматът на гуми създаде такава атмосфера, че дълго след шоуто феновете не искаха да си тръгват от мола. На паркинга пък сякаш бе натрупал сняг. Но черен, от изхабените гуми.

След час и половина на върховно удоволствие деветимата дрифтъри направиха почетна обиколка - както си му е редът - с мощен рев от двигателите и завои на ръчна. Феновете пък бяха изненадани от специалните фойерверки, които бяха запалени в задната част на автомобилите, който създадоха коледно настроение далеч преди любимите ни празници.

В края феновете най-после бяха пуснати на пистата, за да се докоснат до своите любимци, да се снимат с пилотите и техните “зверове”. Спонсорите на проявата от енергийните напитки “Monster” и моторните масла Eneos също бяха подготвили специални награди за любителите на високите скорости.

Така след 4-годишна пауза Нощта на дрифтовете отново наелектризира софийските публика.

“Забавлявахме публиката. Радваха се, викаха, пляскаха, така че няма как да не съм доволен. Идеята на това шоу е да направим кеф на хората, да усетят това нещо в града, където много трудно могат да се правят такива мероприятия.

Искахме да им покажем, че всеки може да дава газ на подобни паркинги, но стига всичко да е обезопасено - с очертания, линейка и полиция. Пътят е организираните мероприятия, а не хулиганското каране по улиците”, заяви след екстремното шоу организаторът Искрен Иванов.

“Тръпката е много готина. Всички ние караме за феновете и се радваме, че им правим кефа”, обединиха се дрифтърите.