Себастиан Фетел се оплака, че понякога е усещал липса на подкрепа по време на периода си във Ферари, но е твърдо решен да остане във Формула 1. 

Германецът пристигна в отбора през 2015-а, но не успя да върне Черните кончета на върха и преди началото на сезона бе обявено, че договорът му няма да бъде подновен и той ще бъде заменен от Карлос Сайнц от 2021-а. 

Негови грешки, както и лоша организация в отбора, бе в основата на това целта да не бъде постигната, а от миналата година той бе засенчен от младока Шарл Льоклер и това окончателно означаваше край за периода му в Маранело. 

„Не съжалявам за времето си във Ферари. Понякога имаше моменти, в които не усещах необходимата подкрепа, но като цяло винаги съм имал хора около себе си, които бяха готови да ми помогнат“ заяви Фетел пред вестник „Република“. 

От началото на кампанията той има сериозни проблеми, след като колата не е удобна за каране и в резултат има едва 10 точки, докато Льоклер успя два пъти да се качи на подиума. Въпреки това той е твърдо решен да остане, като се говори сериозно, че ще премине в Рейсинг Пойнт от догодина. 

„Продължавам да се чувствам конкурентен и амбициран, въпреки че в момента сме в средата на колоната и се борим с Макларън, Рено и други отбори. Искам да направя най-добрия избор за бъдещето си и до 2 седмици или малко повече ще обявя решението си. Не бързам“ добави той.