Най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта - Мартин Чой, постигна поредната си победа в клас Superbike 1000 по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г., който се проведе преди две седмици на пистата в Долна Митрополия.

Подкрепяният от ЕКО България състезател продължава успешно да се изкачва към върха и има голяма вероятност да бъде венчан отново с поредната си републиканска и европейска шампионска титла.

„Изключително много обичам този спорт, затова във всяко състезание се стремя за победа. Боря се и съм амбициран да спечеля 26-а титла, да бъда първи и в европейския шампионат. Сезонът е тежък и програмата ми през следващите месеци е изключително интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията буквално от днес за утре – в зависимост от това как се развива ситуацията. Въпреки това продължавам със силен хъс, благодарение на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и подкрепата на дългогодишните ми партньори от ЕКО България“,  сподели Чой.

Миналият месец, българският феномен на мотопистата участва за пети пореден път в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“ и постигна невероятен успех. Отборът му се класира на престижното 12-о място в най-тежката надпревара за издръжливост, след общо 741 обиколки. Това постижение означава много за Чой, най-вече защото за пореден път успя да представи достойно страната ни на международно ниво.

„Това, че заради теб българският химн звучи по време на такова състезание е достатъчно силен стимул за добро представяне.  Нищо, че по трибуните нямаше зрители заради предпазните мерки. Всъщност, започне ли състезанието, не мислиш за нищо. Влизаш „в тунела“ и се стремиш да си колкото се може по-бърз, да не допуснеш грешки“, разказа шампионът.

Мартин Чой получи и специална покана да кара с пълна програма в световния шампионат за издръжливост през следващата година. Подкрепяният от ЕКО България състезател ще бъде отново част от екипа ENERGIE ENDURANCE 91. „Това е голяма чест за мен, тъй като не всеки получава покана да кара в Световния Ендуранс шампионат. Хиляди са тези, които искат, но малцина получават шанс и аз се радвам, че догодина през месец април ще бъда отново на Льо Ман за шести пореден път”, сподели състезателят.