Люис Хамилтън обяви, че „едва сега започва“, след като спечели 7-ата си световна титла във Формула 1  с впечатляваща победа в Турция. 

Стартирайки 6-и на мократа писта британецът за пореден път показа отлично каране, като бе на пистата с гуми интермедия 52 обиколки, за да пресече пръв финала и така да се изравни с Михаел Шумахер. 

Веднага след победата изпитващият силни емоции Хамилтън, който ще стане на 36 през януари и все още не е подновил договора си обяви, че иска да продължи и така успокои феновете си, след като само преди дни намекна, че може да се откаже. 

„Странно е, защото сякаш едва сега започвам. Физически се чувствам в страхотна форма. Това е най-трудната година за милиони хора и за нас спортистите също е така. Не знаех, как ще преодолея това предизвикателство, но с помощта на хората около себе си успях да остана концентриран“ заяви Хамилтън. 

„Надавям се на още по-добър следващ сезон и силно се надявам, че ще остана. Чувствам, че имаме още много работа за вършене и сякаш едва сега започваме. Не трябва обаче да пренебрегваме човешките права в страните, в които отиваме и трябва да се ангажираме с това да помогнем на хората. Искам да помогна на Формула 1 и Мерцедес в стремежа да направим спорта още по-значим и се надявам, че ще бъда част от това още малко“ добави той. 

„Помня как като дете гледах състезанията, нямах любим пилот и мечтаех, че един ден и аз ще се състезавам. Сега също има такива деца, които могат да се превърнат в пионери и да създадат свой собствен път, който другите да следват. Те трябва да мечтаят за невъзможното и да не оставят да им казват какво могат да правят и какво не“ изтъкна още Люис. 

„Беше привилегия и чест да се представя по този начин в това състезание. Нямаше обаче да успея без невероятния отбор, който е зад мен. Вдигнахме наистина много летвата. Уикендът бе страхотно предизвикателство, а състезанието бе страшно тежко. Останах обаче спокоен и използвах всичко, което научих през годините. Определено научих урока си от 2007-а и затова не влязох в бокса в края“ сподели Хамилтън, който преди 13 години загуби титлата именно с едно спиране в пита в Китай, когато излезе от трасето и не успя да продължи.