Младокът Джордж Ръсел ще смени Люис Хамилтън в болида на Мерцедес за предстоящата ГП на Сахир в Бахрейн, обявиха от отбора. 

Седемкратният световен шампион във Формула 1 даде положителен тест за коронавирус и пропуска състезанието, като в момента е в изолация. 

Ръсел е подкрепян от няколко години от Мерцедес, като кара за Уилямс като преотстъпен, но все още търси първата си точка в кариерата. 

Той  обаче е считан за много голям талант и сега ще има шанс да покаже на какво е способен със силен автомобил. На негово място в Уилямс ще дойде 25-годишния Джак Ейткен. 

„На първо място искал за благодаря на всички в Уилямс за това, че получавам тази възможност. Може и да нося различен екип през уикенда, но аз оставам пилот на Уилямс и ще продължа да подкрепям отбора. Това е страхотен шанс за мен да бъда част от най-добрия тим в момента и да стана още по-добър. Голямо „Благодаря“ и за Мерцедес и за тяхната вяра в мен“ заяви 22-годишният Ръсел. 

„На Джордж няма да е лесно, но той е достатъчно подготвен, разбира работата на гумите и аз съм сигурен, че ще направи силно състезание. Благодарности на Уилямс за тяхното сътрудничество“ заяви босът на Мерцедес Тото Волф.