Мик Шумахер триумфира с титлата във Формула 2, въпреки че допусна грешка малко след началото на състезанието в Бахрейн и остана назад. 

Синът на легендата Михаел имаше 14 точки преднина пред Калъм Илот, който се нуждаеше от първо или второ място, за да може да триумфира. 

Двамата стартираха трети и четвърти, но само само след няколко завоя Мик блокира предна дясна губа и я увреди. Той удържа третата позиция известно време преди конкурентът му да го изпревари в 19-ата обиколка, след това загуби още няколко позиции, след което реши да влезе за смяна и да получи нови гуми. 

В един момент обаче и Илот, който опитваше да догони лидерите, загуби темпо и бе изпреварен от трима съперници, за да се смъкне чак 6-и. 

В крайна сметка той остана 10-и, а Шумахер 18-и, но титлата бе за младия германец, който през следващата година преминава във Формула 1 и ще кара за Хаас. 

„Просто нямам думи“ коментира щастливият Мик, който се присъедини към Шарл Льоклер и Джордж Ръсел, които също грабнаха титлата във Формула 2.