Валтери Ботас изпревари завърналия се за Мерцедес Люис Хамилтън във втората свободна тренировка преди ГП на Абу Даби, последен кръг от сезона във Формула 1. 

Финландецът даде с 2 десети по-добре време от това на световния шампион, който пропусна предишното състезание заради коронавирус и бе заменен от Джордж Ръсел, който сега се завърна в Уилямс. 

На още 5 десети изоставане бе Макс Верстапен с Ред Бул, който бе най-бърз в първата сесия, когато Хамилтън даде 5-о време.  И тримата водещи пилоти обаче, не успяха да направят чисти квалификационни обиколки, така че генерални изводи не могат да се направят. 

Алекс Албън с другия Ред Бул остана 4-и на почти секунда от лидера. Зад водещите четири пилота битката бе страшно оспорвана и разликите минимални, като следващите 8 бяха събрани в по-малко от 2 десети.  Повече яснота за силите обаче, ще има утре в третата свободна тренировка. 

Иначе минути преди края на сесията колата на Кими Райконен се запали, но финландецът бързо успя да излезе от нея, а маршалите съумяха да загасят пламъците своевременно.