Преговорите между Люис Хамилтън и Мерцедес за новия му договор продължават и прогресират, но все още споразумението не е близо, обявиха от отбора. 

До старта на новия сезон във Формула 1 остават два месеца и половина, но седемкратният световен шампион продължава да бъде свободен агент. 

Слуховете за бъдещето на британеца не спират, като наскоро се заговори, че договорката се бави заради високите му финансови претенции. Това обаче бе отречено от отбора. 

Счита се, че основната пречка за постигането на споразумение остава дължината на контракта, като Хамилтън е недоволен, че е получил оферта само за една година и желанието му е да се обвърже поне за 2. 

„От Мерцедес са уверени, че Хамилтън ще подпише нов договор, но забавянето се дължи на това, че от тима му предлагат контракт само за един сезон” пише „Прес Асоусиейшън”. 

През декември шефът на Мерцедес Тото Волф обяви, че контрактът може да не бъде обявен преди тестовете в Барселона, което сега изглежда все по-вероятно.  

Иначе стана ясно, че колите ще запазят черния си цвят и през 2021-а. От Мерцедес замениха традиционното сиво в навечерието на 2020-а в подкрепа на кампанията против расизма и дискриминацията и болидите ще продължат да изглеждат по този начин.