Фернандо Алонсо няма да пропусне тестовете във Формула 1 в средата март, твърдят последните информации свързани с испанския пилот. 

Двукратният световен шампион вчера претърпя инцидент, когато бе блъснат от кола по време на тренировка с велосипед близо до дома си в Лугано, Швейцария. 

Той прекара нощта в болница, като вестник „Марка“ твърди, че лекарите дават добри прогнози за сравнително бързо възстановяване. 

Най-сериозно е пострадала челюстта на Алонсо, а информацията за множество фрактури, която се появи първоначално, не се е оказала вярна. 

Според испанското издание крайниците на пилота не са пострадали сериозно, като все пак има фрактура на челюстта и по-късно днес ще стане ясно дали ще се наложи операция. 

„Лекарите дават добри прогнози и са го уверили, че състоянието му не е толкова тежко и той няма да пропусне тестовете и първия старт от сезона на 28 март в Бахрейн. Предстоят обаче нови изследвания, за да се реши дали е необходима малка операция“ пише „Марка“. 

39-годишният Алонсо се завърна за този сезон в отбора на Рено, който вече носи името Алпин и замени Даниел Рикардо, преминал в Макларън.