Доминантът във Формула 1 Мерцедес показа новата кола, с която Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще преследват поредната титла. 

W12, с който британецът ще гони 8-ия си триумф, отново е в черно, както бе и през миналата година, с което отборът запазва кампанията си против расизма. 

Болидът включва някои аеродинамични промени, но ключовите разлики в сравнение с миналата година ще станат известни след няколко седмици, така че не всичко бе разкрито. 

„Всяка година ние рестартираме нашия фокус и определяме приоритетите си. Може и да звучи просто, но изобщо не е така. Отборът не се е отпуснал и виждам същата страст и амбиция, както и когато дойдох през 2013-а“ заяви босът Тото Волф. 

„Късметлия съм, че постигнах всичко това до този момент в кариерата си, така че няма нужда да се мисли далеч напред. Затова и желанието ми бе договорът ми да бъде само за една година“ изтъкна Люис Хамилтън по отношение на новия си договор. 

В същото време наследникът на Рено – Алпин, също показа новият автомобил. За разлика от миналото, когато колата винаги бе с преобладаващо жълто, този път А521 е в преобладаващо синьо, като има червено и бяло, за да се оформят цветовете на френското знаме. 

Фернандо Алонсо се завръща в тима след 2 години извън Ф1, а негов партньор ще бъде Естебан Окон, като целта е отборът да се цели в качване на подиума и 3-4 място при конструкторите.