Ферари стана последният тим от Формула 1, който представи новата си кола за предстоящия сезон. 

SF21 е еволюция на миналогодшия болид, с който Черните кончета регистрираха най-слабото си представяне от десетилетия, като на спечелиха нито една победа и останаха на 6-о място в класирането. 

Автомобилът е с изцяло нов двигател и промени в задната част в опит да бъде постигнато подобрение. Има промяна и по отношение на цветовете, като традиционното червено преминава в бургунди в задницата – нещо средно между бордо и лилаво. Има и зелен елемент  по спонсорски причини. 

„Опитахме се да подобрим колата във всички области, където бе възможно. По аеродинамиката бяха направени корекции, а и моторът е изцяло нов. Добавихме и различната окраска, тъй като първото Ферари – 125S е било именно в цвят бургунди. Очакват ни много предизвикателства, но погледът ни е насочен с оптимизъм към бъдещето“ заяви Матиа Биното. 

В четвъртък пилотите Шарл Льоклер и Карлос Сайнц ще се качат в колата за специални снимки, след което в петък сутринта започват и единствените тестове, които ще продължат до неделя. Стартът на сезона е след 2 седмици.