Ред Бул стресна Люис Хамилтън и Мерцедес след силното си представяне на предсезонните тестове в Бахрейн. 

В последния ден от тридневните проби Серхио Перес и Макс Верстапен бяха най-бързи в двете сесии, а и през цялото време бяха в челото. 

Почти всички отбори дадоха най-добрите си времена в края на пробите, но Биковете бяха със секунда по-бързи от Мерцедес, които имаха и технически проблеми и направиха най-малко обиколки от всички отбори – 304. 

Новобранецът Юки Цунода с Алфа Таури бе най-близо до Макс след серия отлични обиколки и усещането като цяло е, че през нови сезон, който стартира след по-малко от 2 седмици, Мерцедес изобщо няма да доминира. 

„Те изглеждат наистина силни и явно през този сезон става въпрос за различно животно. Предвид начина, по който завършиха 2020-а, може и да имат предимство в началото на тази година. Очаквам здрава и дълга битка с тях през целия сезон“ коментира Люис, който неочаквано се завъртя на два пъти по време на пробите. 

Разбира се все още има много неяснота относно действителното състояние на силите и е възможно от Мерцедес да крият доста от истинската си скорост. Според анализаторите обаче е най-малко сигурно, че поне  сега Ред Бул са много по-близо до фаворита, отколкото бяха през миналата година.