Четирима пилоти ще се борят за световната титла във Формула 1. Това обяви последният, който успя да победи Люис Хамилтън в битката за върха – Нико Розберг. 

Кампанията започва в неделя в Бахрейн, като предстоят рекордни 23 състезания. Мерцедес имаха проблеми на тестовете и има усещане, че Ред Бул са по-бързи поне  в момента. Макс Верстапен е пределно амбициран както винаги, а и новото попълнение Серхио Перес е готов за здрава битка. 

В интервю за „Гадзета дело Спорт“ Розберг бе запитан за кого би заложил парите си за световна титла, на което отговори: „Все пак бих заложил на Хамилтън. Но малка сума Верстапен като застраховка също не е лоша идея“. 

Според него обаче не само двамата имат шансове, въпреки че са сериозни фаворити. „Не бих могъл да изключа Ботас от борбата, защото на суха писта той е страшно бърз и винаги може да победи Люис, макар и да му липсва постоянство. Освен това мисля и че Серхио Перес също е в тази група. Смятам, че четирима имат шансове за титлата и това ще направи сезона много интересен“ изтъкна още Нико, който коментира и други въпроси. 

„Очаквам изненадата да бъде именно от Перес, ако той е считан за такъв. Ще ми е интересно какво ще направи Дани Рикардо с прогресиращия Макларън, а Алфа Таури изглеждаха отлично на тестовете. Ще е много любопитно обаче, ако Ред Бул наистина имат предимство, каква ще бъде реакцията на Мерцедес. Хамилтън и Верстапен ще направят всичко, за да спечелят короната, така че ще е много интересно“.