Люис Хамилтън обями, че се готви за най-трудната битка в кариерата си, както и че никога не е бил толкова развълнуван преди старта на новия сезон във Формула 1. 

Сезон 2021 започва в неделя в Бахрейн, а в четвъртък традиционно пилотите дадоха пресконференция, като световният шампион естествено бе в центъра на вниманието. 

„В момента всеки се чуди кой е най-бърз и мисля, че на този етап това е Ред Бул. Мисля, че ни очаква най-трудната битка, която сме имали. Противникът има предимство, но ние сме готови да се борим“ коментира британецът, който гледа към 8-ата си световна титла. 

„Всяка година в началото има доста неизвестни, но разбира се в повечето случаи сме имали добро усещане за колата. В момента обаче не сме най-бързи и това ни обединява още повече. Ще работим здраво, за да стигнем там, където искаме това предизвикателство наистина ме вълнува силно. Други отбори също са близо, така че това ще е страхотно за феновете“ добави Хамилтън. 

Считаният за негов основен конкурент Макс Верстапен бе предпазлив. „Не подценявам нищо, просто съм реалист. Не знаем къде са другите, но знаем какво направихме ние досега и ще видим дали то ще бъде достатъчно“ заяви лаконично звездата на Ред Бул. 

С много голям интерес се очаква какво ще направят от Ферари след много трудната минала година, както и дали Макларън отново ще бъде сериозна сила, след като отново получава двигатели на Мерцедес. 

В петък от 13:30 и 17:00 часа са първите две свободни тренировки, като от този сезон времето на пробите е намалено от час и половина на един час. В  събота от 14 е третата свободна тренировка, а от 17:00 е квалификацията. Състезанието е в неделя от 18:00.