Снимка: Личен архив

Кольо Карастоянов от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм спечели първо място в серия Туринг на "Писта Бургас 2021" през уикенда.

Кольо Карастоянов (вицешампион за 2020 година) стартира надпреварата от трета позиция, но след серия от инциденти и изпреварвания успя да грабне победата. Подгласници на Карастоянов останаха Стоян Апостолов и Симеон Кандаров от отбора на АСК Елена Тийм.

От морския град стартира тазгодишният календар на Автомобилната федерация на България (АФБ) като участие в ралито заявиха 56 от най-добрите пилоти от 15 клуба от цялата страна.

В клас Макси победата грабна Пламен Камбуров АСК ЛВ-Авто Рейсинг Тийм след като още в началото успя да изпревари стартиралия от полпозишън Константин Маршавелов. На трето място в този клас остана Румен Киров АСК Старт-М Криводол.  

В серия Спорт купата взе Йордан Методиев АСК Дианел Рейсинг, а на второ и трето място останаха пилотите на GREEN FOX MOTORSPORT Александър Антов и Александър Димитров.

Иван Лишев от АСК Стара Загора спечели в серия Лада, като на подиума се качиха Дончо Дончев от GREEN FOX MOTORSPORT и съотборникът на Лишев - Евгени Семерджиев.