Макс Верстапен е категоричен, че лошият му късмет и в Баку трябва да спре, за да остане в битката за титлата. След победата си в Монако той поведе в класирането и сега ще търси нов позитивен резултат. 

Шампионатът във Формула 1 се подновява този уикенд в Азербайджан, където обаче, холандецът никога не е завършвал на подиума. 

В четирите си участия до момента най-доброто му представяне по улиците на Баку е 4-о място през 2019-а, а през 2016-а приключи 8-и. През 2017-а отпадна заради повреда, а през 2018-а бе запомнящата се катастрофа със съотборника му Даниел Рикардо, след която и двамата отпаднаха. 

„В Монако също не бях завършвал на подиума преди 2021, а ето че сега спечелих. Постижението ми в Баку също не е особено добро и това трябва да се промени. Когато не си бил в челната тройка в дадена надпревара, а след това победиш, това носи специално усещане. Хубаво е, че поведох в класирането, но както винаги казвам не е важно да си начело след 5-ия старт, а след последния” заяви Верстапен. 

„Трябва да станем дори по-добри в битката за титлата и не можем да си позволим никакви грешки. Пистата в Баку не е от най-любимите ми, а и очаквам Мерцедес да са много силни след трудностите в Монако” добави той.