Конкурентите опитват да забавят претендента за титлата във Формула 1 Ред Бул, това обяви Макс Верстапен в навечерието на Гран При на Азербайджан. 

Нидерландецът поведе в класирането след победата си в Монако, а отборът му излезе начело и при конструкторите, макар и само с точка пред Мерцедес. 

Преди надпреварата в Баку много се говори отново за т. нар. „подвижно задно крило“ в колите на Ред Бул, което дава предимство на автомобилите на правите, а в столицата на Азербайджан има такава с дължина от 2 км. 

От ФИА въведоха нови тестове по въпроса, но те ще влязат в сила едва за ГП на Франция след 2 седмици. Според Макс всичко в болидите на отбора е легално. 

„Разбирам защо много хора гледат към подобни неща, след като се справяме толкова добре. Ясно ми е и защо се оплакват, но всичко е според правилата и в това няма нищо нередно. Естествено целта е да ни забавят и навредят“ заяви Верстапен. 

От Ред Бул контрираха в последните седмици, след като обявиха, че при Мерцедес има проблем с предното крило, което също се движи при движение. При всички положения специалистите очакват поредната здрава битка между претендентите.