В Мерцедес са крайно притеснени, след слабото си представяне на тренировките в петък в Баку и шансовете за нов труден уикенд стават все по-сериозни. 

По улициците на азербайджанската столица, Люис Хамилтън и Валтери Ботас дадоха едва 11-о и 16-о време, като изоставането на британеца бе секунда, а на финландеца повече от 2. 

„Като цяло мисля, че карам добре, но във втората тренировка в колата просто нямаше скорост. Определено изоставаме сериозно и ще трябва да положим сериозни усилия, за да се подобрим. На този етап просто сме твърде бавни” заяви Люис. 

В същото време конкурентите от Ред Бул отново задават темпото, като Серхио Перес дори изпревари Макс Верстапен, макар и само с една десета. От Ферари също се справят добре, като Карлос Сайнц даде трето време, на 0.027 от лидера в класирането, а Шарл Льоклер бе 4-и на изоставане от 0.321. 

„Натисках доколкото мога, но възможностите на автомобила просто са ограничени. Има зони, в които бих могъл да бъда по-бързи, но ми липсва добро сцепление. Ще работим и на този етап е трудно да кажа, къде точно се намираме” добави Люис. 
 
Хамилтън изостава на 4 точки от Верстапен в класирането, но рискува разликата се увеличи сериозно, ако ситуацията в състезанието в неделя не се подобри драматично.