Пилотът на Ферари Шарл Льоклер изненада фаворитите и спечели втора поредна квалификация, този път в Баку и ще започне от първа позиция в ГП на Азербайджан утре.  

Надпреварата за място бе изпълнена със серия инциденти и прекъсвания, като в крайна сметка Люис Хамилтън ще започне втори, въпреки всичките проблеми, които имаше, а Макс Верстапен и Пиер Гасли стигнаха до втора редица. 

Още в началото на първата фаза Ланс Строл се удари на 15-и завой и това доведе до спиране на сесията и прекъсване от около 10 минути. 

Веднага след подновяването Макс и Перес дадоха най-добри времена, след което последва нов удар на 15-и завой, този път за Антонио Джовинаци и нов червен флаг. 

След ново около 10-минутно забавяне, битката бе подновена, а Люис Хамилтън даде най-добро време и показа, че може би отново в Мерцедес са свършили отлична работа след трудния петък. Ботас обаче бе едва 12-и. 

Отпадналите не бяха изненада – Никола Латифи (Уилямс), Мик Шумахер (Хаас), Никита Мазепин (Хаас), както и ударилите се Ланс Строл (Астън Мартин) и Антонио Джовинаци (Алфа Ромео). 

Втората фаза бе много оспорвана, като Макс, Перес и Люис  бяха в разлика от едва 0.009, а първите 11 се събраха в по-малко от половин секунда. Дани Рик бе поредният, който се удари, този път на 3-и завой и това доведе до ново прекъсване, само минута и половина преди изтичане на времето. 

В крайна сметка останалата минута и половина не се състоя и така Себастиан Фетел (Астън Мартин), Естебан Окон (Алпин), Даниел Рикардо (Макларън), Кими Райконен (Алфа Ромео) и Джордж Ръсел (Уилямс) отпаднаха. И двете коли на Алфа Таури обаче, бяха в Q3. 

В третата фаза след първите бързи обиколки Шарл Льоклер бе с над 2 десети аванс пред Люис Хамилтън и с над от 3 десети пред Макс Верстапен, Пиер Гасли и Карлос Сайнц на първото място. Страхотна работа за Ферари. 

В края всички излязоха и се образува трафик, като всеки искаше да използва ефекта на изтеглянето. Всичко обаче приключи, когато Цунода се удари в стената, а и Карлос Сайнц допусна грешка и така Льоклер остана с полпозицията, като ще стартира първи за 9-и път, а Хамилтън ще започне пред Верстапен.