Серхио Перес с Ред Бул спечели драматичната надпревара по улиците на Баку във Формула 1, възползвайки се от грешките на фаворитите. Себастиан Фетел с Астън Мартин и Пиер Гасли с Алфа Таури допълниха неочаквания подиум, а успехът бе втори за мексиканеца в кариерата му.  

Съотборникът му Макс Верстапен бе на път към сигурна победа и увеличаване на преднината си в класирането, когато се удари 5 обиколки преди края и отпадна. 

Причината за това бе проблем със задна лява гума, която се спука и така се стигна до катастрофата. По подобен начин грумна и гумата на Ланс Строл. 

Състезанието бе спряно и подновено със старт от място, като изглеждаше, че Люис Хамилтън, който бе втори, ще вземе отлични добри и отново ще излезе начело след провала на Верстапен. 

При рестартирането обаче, британецът имаше проблеми със спирачките, излезе от пистата загуби много позиции и в крайна сметка и  остана извън челната десетка, като по този начин продължава да изостава на 4 точки от Макс в генералното класиране. Той завърши 15-и и спря серията си от 54 поредни състезания в зоната на точките. 

Себастиан Фетел и Пиер Гасли с отлична стратегия и каране успяха да се изкачат в челото, а в края възползвайки се от ситуацията пред тях, съумяха да постигнат отличен резултат. 

Шарл Льоклер с Ферари, който започна първи, нямаше темпо и бързо загуби позицията си от Хамилтън и двата Редбула. Той все пак завърши 4-и, а след него остана Ландо Норис с Макларън, който преодоля лош старт и наказание след квалификацията. 

Фернандо Алонсо с Алпин завърши 6-и, а точки взеха още Юки Цунода с Алфа Таури, Карлос Сайнц с Ферари, Даниел Рикардо с Макларън и Кими Райконен с Алфа Ромео. Валтери Ботас завърши провала за Мерцедес с 12-ото си място. 

С победата си Перес излезе трети при пилотите с 69 точки, но все още е далеч от Макс и Люис, които имат съответно 105 и 101. Норис е 4-и с 66, докато Шарл Льоклер е с 52. При конструкторите Ред Бул увеличи аванса си пред Мерцедес на 26 точки – 174 срещу 148.