Отчупени части от автомобили най-вероятно са причината за спуканите гуми на Ланс СТрол и Макс Верстапен в Гран При на Азербайджан вчера, обявиха от Пирели. 

Двамата се разбиха при много висока скорост в надпреварата, но за радост се разминаха без сериозни наранявания. Пилотът на Ред Бул единствено бе крайно разочарован, тъй като изпусна победата. 

„Все още е много рано, за да знаем точно причината за сбучилото се. Гумите ще бъдат върнати в нашата база, където ще бъдат анализирани внимателно. Първите предположения обаче са, че става въпрос за отломки от автомобили, тъй като задна лява гума не е най-натоварената на тази писта, а именно при нея бе проблема“ заяви шефът на Пирели Марио Изола. 

„Освен това намерихме прорез на задна лява гума и на Люис Хамилтън, който е имал късмет в случая. Освен това и двата инцидента се случиха в една и съща част от трасето. На този етап не считаме, че става въпрос за някакъв дефект, но все пак трябва да анализираме внимателно всичко, след  като съберем цялата налична информация“ добави той. 

Макс разбира се бе крайно разочарован от случилото се. „Жалко, защото до този момент всичко бе наред. Контролирахме състезанието и да загубим токлова точки в самия край е силно вбесяващо“ изтъкна той.