Макс Верстапен обяви, че ако двамата с Люис Хамилтън разполагат с една и съща кола, той със сигурност ще бъде по-бърз от британеца. 

Пилотите на Ред Бул и Мерцедес са основни конкуренти за титлата във Формула 1 през този сезон, като холандецът има големи надежди да стане шампион. 

Хамилтън продължава да твърди, че колата на съперника му така или иначе е по-добра от неговия Мерцедес, но и двамата бяха разочаровани, след като не взеха точки в Баку. 

„Аз също щях да кажа това, ако бях на негоов място. Мисля обаче, че ако имах неговата кола, все пак щях да бъда с 2 десети по-бърз от него. Иначе като цяло не ме интересува какво говори“ заяви Верстапен пред медиите в родината си. 

„Изглежда, че на градските трасета имаме предимство срещу тях и точно затова се надявах да вземем доста точки. Най-добре щеше да бъда спечеля, но все пак това, че Хамилтън не взе точки, също бе важно. Все пак на обичайните писти очаквам Мерцедес да са много силни. Пропуснахме възможност да се откъснем повече преди другите трасета. Хубаво е, че Серхио победи и мисля, че той вече се чувства много по-добре в колата“ каза още той.