Серхио Перес се извини на Шарл Льоклер, след като два пъти го блокира твърдо и едва не го изхвърли от състезанието в Австрия вчера. 

Мексиканецът получи по 5 секунди наказание заради действията си и в крайна сметка остана 6-и. Той обаче критикува поведението на Ландо Норис, който в началото направи  същото срещу него и също получи 5 секунди, но стигна до подиума. 

„Съжалявам за Шарл, тъй като това не е моят стил. Говорих с него и обясних своята гледна точка, но това очевидно не е достатъчно. Не съм доволен от себе си, след като развалих състезанието на съперник, защото не правя нещата така“ заяви Перес. 

„Що се отнася до Ландо той прекали със защитата си и така разруши моето състезание, тъй като получих някои повреди по автомобила от преминаването си през зоната за сигурност. Това не бе честна битка“ добави пилотът на Ред Бул. 

Норис обаче бе на друго мнение. „Серхио знаеше, че рискува много, опитвайки атака от външната страна и трябваше да е наясно, че едва ли ще успее. Аз изобщо не го притиснах. Разочарован съм, защото можех да бъда втори“ заяви Ландо, който в крайна сметка остана трети, но направи страхотен уикенд. 

Стюардите като цяло имаха мтого работа, като Кими Райконен получи наказание от 20 секунди заради катастрофата си с Фетел, а Мазепин и Латифи по 30. Още 8 пилоти се разминаха без санкции.