Още едно състезание от календара във Формула 1 бе отменено, след като бе съобщено, че Гран При на Австралия няма да се състои за втора поредна година. 

Първоначално надпреварата бе преместена от месец март за 21 ноември, но сега стана ясно, че битка в Мелбърн отново няма да има, а причината за това разбира се е Ковид 19. 

До момента бяха отменени още състезанията в Китай и Канада, но надеждите са, че все пак първоначално обявеният календар от 23 надпревари, все пак ще се състои. 

„Разочаровани сме, че няма да се състезаваме в Австралия през тази година, но сме уверени в осъществяването на първоначално заложените 23 състезания и имаме няколко възможности да запълним освободената позиция с друга надпревара“ заяви изпълнителният директор Стефано Доменикали. 

До момента изминаха 9 състезания, като Макс Верстапен води с 32 точки пред Люис Хамилтън. На 18 юли е ГП на Великобритания, а на 1 август е ГП на Унгария, след което следва 4 седмици пауза. Битката се подновява с 3 поредни надпревари в Белгия, Нидерландия и Италия на 29 август, 5 и 12 септември.