Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен бе освободен от болницата, където бе пратен за допълнителни прегледи след катастрофата на „Силвърстоун“. 

Лидерът в шампионата се разби здраво, след инцидент с конкурента си Люис Хамилтън, за който британецът получи наказание от 10 секунди, но въпреки това след спечели състезанието. 

Бе изчеслено, че ударът на Макс е бил с еквивалент на 51G, което е брутално натоварване. Верстапен бе доста разклатен след случилото се, макар че излезе от автомобила сам, а след нови тестове в болницата в Ковънтри, снощи той бе освободен, а от Ред Бул обявиха, че всичко с него е наред. 

Разбира се от отбора бяха бесни на Хамилтън, а Макс обвини конкурента си в неспортсменство заради бурната му радост след победата, която го приближи на 8 точки от водача в подреждането. 

„Първо се радвам, че съм добре. Беше много сериозен удар, но сега съм ОК. Разбира се, че съм разочарован да бъда изваден от състезанието по този начин. Наказанието изобщо не ни помага и не оправдава опасното движение на Люис на пистата. Начинът, по който той отпразнува победата си бе неуважителен и неспортсменски, но продължаваме напред“ написа Верстапен в социалните мрежи. 

От Ред Бул очаквано бяха бесни на Хамилтън, като съветникът на отбора Хелмут Марко поиска той да бъде наказан за един  старт, а шефът Кристиан Хорнер заяви: „Не може един световен шампион да прави такива маневри. Това е абсолютно неприемливо. Крайно съм разочарован, че пилот от такъв калибър действа толкова опасно и крайно“.