Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бе засипан с расистки обиди след победата си във Великобритания вчера. 

Лидерът на Мерцедес спечели, след като в първата обиколка участва в инцидент, при който Макс Верстапен катастрофира тежко и за който той бе обявен като главен виновник. 

Британецът получи 10 секунди наказание, но въпреки това триумфира в надпреварата и намали само на 8 точки пасива си в класирането до Верстапен. Последваха обаче множество расистки обиди в социалните мрежи по негов адрес. 

По отношение на инцидента с Макс Люис очаквано има своя верстия за случилото се, като отправи ясно послание към опонента си. 

„Не мисля, че има за какво да се извинявам. В крайна сметка ние се състезаваме. Разбрах, че Макс е в болница и това ме притесни. Никой от нас не иска другият да пострада и съм радостен, че той е добре“. 

„Предстоят още много оспорвани надпревари, а ние живеем именно за тези битки. Не съм съгласен с наказанието си, но вече всичко е минало. Не ме интересува какво мислят другите, аз не смятам да се оплаквам. Смятам, че Макс бе твърде агресивен. В 9-и завой никой от нас не отстъпи и това бе резултата“ заяви Хамилтън, който по-късно написа в социалните медии. 

„Желая всичко най-хубаво на Макс, който е страхотен състезател. Винаги ще се боря здраво на пистата, но и честно. Беше мечта да спечеля отново домашната си надпревара“.