От Ред Бул все още обмислят дали да обжалват наказанието на Люис Хамилтън и да поискат по-тежка санкция за британеца за катастрофата с Макс Верстапен на „Силвърстоун“ преди седмица. 

Пилотът на Мерцедес бе обявен за виновен от стюардите за инцидента в първата обиколка, след който лидерът в шампионата се разби здраво в предпазната стена и бе наказан  с 10 секунди. 

Това обаче се струва твърде недостатъчно и от Ред Бул имат право да обжалват решението в 14-дневен срок, ако са открили нови данни, които при първоначалното разглеждане на случая не са били налични. Биковете иман данни, които показват, че от тази позиция Хамилтън е нямало как да завие без да има удар с Макс и е трябвало да отстъпи, тъй като макар и от вътрешната страна в завоя, бе зад съперника си. 

„Не е тайна, че още по време на инцидента, а и след това, продължаваме да смятаме, че Люис получи твърде леко наказание. Предвид сериозността на катастрофата продължаваме да проучваме данните и различните варианти, за да поискаме преразглеждане“ заяви Кристиан Хорнер. 

От Ред Бул разкриха още, че разрушеният напълно автомобил на Верстапен е струвал на отбора 1,3 милиона паунда, което е изключително сериозна сума, след като през тази година за първи път има таван на бюджетите от 145 милиона лири.