Астън Мартин окончателно се отказа да обжалва дисквалификацията на Себастиан Фетел в Унгария, където германецът завърши на впечатляващото второ място. 

Заради по-малко от допустимото количество гориво след края на надпреварата обаче, тези 18 точки му бяха отнети и така Люис Хамилтън зае позицията, като дръпна с 8 точки пред Макс Верстапен в битката за световната титла. 

Първоначално от отбора подадоха контестация, която обаче бе отхвърлена от стюардите. Очакваше се от Астън Мартин да се обърнат и към Върховния Арбитражен Съд на ФИА, но в крайна сметка това няма да се случи. 

„След като преценихме нашата позиция и взимайки предвид позицията на стюардите по отношение на проблемите в горивната ни система, решихме да оттеглим нашата жалба, тъй като смятаме, че няма да бъде успешна“ заявиха официално от отбора. 

По този начин резултатите след състезанието вече са официални, като Хамилтън отново е най-облагодетелстван, тъй като повишава резултата си с 3 точки, докато Макс само с 1 заради изкачването си на 9-а позиция. Кими Райконен пък влиза в десетката и взима последната точка. Битката във Формула 1 се подновява на 29 август на пистата „Спа“ в Белгия.