Последният световен шампион за Ферари във Формула 1 – Кими Райконен потвърди, че се оттегля от спорта след края на сезона. 

Финландецът е с 344 състезания до момента на сметката си и това го прави най-опитния състезател от всички. Той потвърди в Инстаграм, че се оттегля от стартовата решетка. 

„Това е. Това ще бъде последният ми сезон във Формула 1. Това е решение, което взех още през миналата зима. Не беше лесно, но идва време за нови неща. Въпреки че кампанията продължава, искам да благодаря на семейството си, на всичките си отбори, на всеки звързан с кариерата ми и най-вече на феновете, които ме подкрепяха. Формула 1 може и да свършва за мен, но искам още страхотни преживявания и наслада“ написа Райконен. 

Кими има 21 победи и 103 подиума в кариерата си, като стигна до върха през 2007, побеждавайки само с точка Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо. Той се оттегли от спорта за известно време, преди да се завърне през 2012 с екипа на Лотус, а през 2014 отново премина във Ферари. От 2020 е част от Алфа Ромео. 

Очаква се след неговото потвърждение да последват редица други събития, като се счита, че Валтери Ботас ще го замени в Алфа Ромео, а Джордж Ръсел ще премине в Мерцедес. Уилямс пък ще върне Алекс Албон.