Люис Хамилтън не спести похвалите си по адред на Валтери Ботас и го обяви за най-добрия съотборник, който е имал във Формула 1. 

Вчера официално стана ясно, че финландецът ще кара за Алфа Ромео от следващата година, което на практикта означава, че в Мерцедес ще дойде амбициозния Джордж Ръсел. 

„Аз съм невероятно горд, че работих заедно с Валтери Ботас през последните 5  години. Заедно помогнахме на отбора да спечели 4 титли при конструкторите и се притискахме и подкрепяхме в добри и лоши моменти. Той бе най-добрият съотборник, който съм имал и за мен бе удоволствие да работим заедно. Страхотен човек, който е изключително бърз на пистата. Благодаря ти Валтери за цялата подкрепа и принос . Ще ми липсваш“ написа Хамилтън в социалните медии. 

Предишните четирима съотборници на Люис бяха Фернандо Алонсо, Хейки Ковалайнен, Дженсън Бътън и Нико Розберг, като с испанеца имаше големи проблеми, а Бътън и Розберг са единствените, успели да го победят в рамките на един сезон. 

Сега феновете очакват с нетърпение битката между него и крайно амбициозния Ръсел, който е считан и за новото лице на Мерцедес.