Новините относно пилотите във Формула 1 за 2022-а година продължават. Днес стана ясно, че бившият пилот на Торо Росо и Ред Бул Алекс Албън ще се завърне на пистата, като ще кара за Уилямс през следващия сезон. 

Той ще замени в тима Джордж Ръсел, който пък преминава в Мерцедес. Албън, който през тази година е резервен пилот в Ред Бул, ще си партнира с Никола Латифи, който запазва мястото си в отбора за трети пореден сезон. 

„Много съм развълнувам и нямам търпение да се върна във Формула 1 през 2022-а година. Когато си година извън спорта никога не е ясно, дали ще можеш да се върнеш и аз силно благодарен за новата възможност, която получавам” заяви Албън, който два пъти се качи на подиума с Ред Бул, но му липсваше постоянство. 

В последните дни се заговори за конфликт по оста Ред Бул – Мерцедес, като Уилямс използва двигатели на германския концерн, като в крайна сметка Кристиан Хорнер обяви, че Ред Бул освобождава Албън, но запазва възможността за бъдещо сътрудничество в бъдеще.  

„Алекс е един от най-обещаващите и вълнуващи млади пилоти, а и вече има сериозен опит във Формула 1 и ние сме радостни, че ще кара за нас и сме сигурни, че бързо ще се почувства като у дома си” заяви шефът на Уилямс Йос Капито. 

Така за 2022-а остават свободни само местата в Астън Мартин, където отборът има опция да задържи Себастиан Фетел и Ланс Строл, както и по една позиция в Алфа Ромео, където мястото на Антонио Джовинаци не е сигурно и в Хаас, където Никита Мазепин е сигурен, но се очаква потвърждение за Мик Шумахер.