Люис Хамилтън и Макс Верстапен имаха различни версии за новия инцидент помежду им, който този път ги извади и двамата от битката на Монца. 

Нидерландецът опита доста рисковано изпреварване на първия шикан и се стигда до удар, при който колата му се качи върху Мерцедеса на съперника и добре бе, че системата Ореол го предпази. В крайна сметка Макс бе наказан с 3 места за ГП на Русия след 2 седмици. 

Вратът ми е малко натъртен, ако трябва да съм честен, тъй като той се приземи върху главата ми, но ще бъда добре. Имам обаче голям късмет, че съм жив. Благодаря на Бог, че Ореола спаси живота ми. Беше наистина доста шокиращо, защото в такъв момент разбираш, че всичко може да се случи. Радвам се, че някой Отгоре се грижеше за мен“ заяви Люис. 

„Борех се здраво и най-накрая успях да мина пред Ландо. В питстопа обаче загубих няколко секунди. Когато се върнах видях Макс, но му оставих достатъчно място. Двамата влязохме в първия завой, но аз бях отпред. След това изведнъж той се оказа върху мен“ добави той. 

„Същото се случи и преди това на 4-и завой, когато бях отвън. Бях в същата позиция, но в крайна сметка му дадох път. Да, ние се състезаваме, но той нямаше да отстъпи по никакъв начин и бе наясно какво ще стане. Знаеше, какво ще се случи ако мине през бордюра и въпреки това го направи. Гордея се обаче със стюардите и решението им“ каза още британецът. 

Верстията на Макс очаквано бе малко по-различна. „Той ме изтласка твърде навън, но преди това се объркаха твърде много неща – стратегията и питстопа. Допуснахме слабости, които трябва да анализираме. Опитах да го изпреваря отвън, но усещайки това, той продължи да ме притиска. В крайна сметка подобни неща се случват. Не беше приятно, но ние се борим здраво на пистата. Нямаше нужда да прави това, защото мисля, че щеше да остане пред мен така или иначе. Той обаче ме изтласка върху високия бордюр и се ударихме“ коментира Верстапен.