Съперничеството между Макс Верстапен и Люис Хамилтън е далеч от това между Ален Прост и Аертон Сена. 

Това обяви бившият световен шампион Жак Вилньов по повод коментарите, че случващото се през 2021-а година напомня силно за битките между французин и бразилец. 

Люис и Макс вече на два пъти се удариха и  специалистите предричат още инциденти между двамата с увеличаване на напрежението в борбата за титлата, в която за момента Верстапен има 5 точки повече. 

„Съперничеството между Сена и Прост бе извън границите. Между тях имаше омраза и желание да се играе мръсно. Между Люис и Макс не е така. Все пак се надявам, че ще видим нови битки между  тях без всичко да приключва в стената“ заяви Вилньов пред „Кориере дела Сера“, като даде мнението си и за случилото се на Монца. 

„Не съм съгласен с наказанието на Верстапен, защото на Монца имаше двама играчи. Макс бе агресивен и можеше да пресече шикана, но тогава трябваше да върне позицията. Люис можеше да остави 10 см. повече, но искаше да остане отпред. Не можеш да наказваш някого за нещо умишлено, след като всичко започна много по-рано. Те го наказаха заради последствията от случилото се. Верстапен винаги е много агресивен, а срещу Люис дори още повече. В крайна сметка обаче, това е част от Формула 1“ добави канадецът. 

„Според мен Макс ще стане шампион, защото е много бърз, не прави грешки и винаги е готов да атакува. Люис показа някои слабости, а и като цяло Мерцедес също в сравнение с Ред Бул. След Розберг всичко за Хамилтън се случваше лесно. Той обаче оставаме феномен“ изтъкна още Вилньов.