От Ред Бул продължават да смятат, че Люис Хамилтън носи също толкова вина, колкото и Макс Верстапен за катастрофата помежду им на Монца.

Инцидентът от миналата неделя продължава да бъде силно обсъждан, след като световният шампион бе спасен от предпазния Ореол, след като колата на съперника му се качи върху неговата, а впоследствие пилотът на Ред Бул бе наказан с 3 позиции за ГП на Русия.

Стюардите прецениха, че Верстапен носи по-голямата вина за случилото се, тъй като в ситуацията е бил по-назад, но за Кристиан Хорнер тълкуването може да бъде и друго.

„И двамата знаеха, че трябва да бъдат пред другия, тъй като на това трасе трудно се изпреварва. Макс искаше да използва ситуацията, а Люис да се защити. Получи се необичаен удар, веднага след който те потвърдиха, че са добре. Радвам се, че Ореола си свърши работата, но не спирам да вярвам, че и двамата носят вина и е трудно да определиш кой е по-виновен“ заяви Хорнер.

„Ако от ФИА искаха да отправят послание, трябваше да накажат и двамата, но в крайна сметка прецениха, че Макс е по-виновен и понеже той не завърши надпреварата, единствената опция бе да го накажат с няколко позиции за следващата Гран При, което ние приемаме“ добави той.