От Мерцедес може генерално да се спрели работата по развитието на колата си за тази година и да работят усилено за следващата, но все пак имат план как да победят Ред Бул и да останат на върха  във Формула 1 и през 2021-а. 

Според Motorsport.com от тима планират да повишат мощността на двигателя до критична точка, въпреки че това ще означава много по-голям риск от повреда за автомобилите на Люис Хамилтън и Валтери Ботас. 

Това се очаква да стане чрез повишаване на налягането на турбото и подобрения при хибридната система, което да увеличи шансовете на британеца за 8-а световна титла. 

На този етап двигателите на Мерцедес и Хонда са равностойни и затова никой от отборите не може да вземе предимство, като Макс Верстапен има аванс от едва 5 точки в класирането. 

В Ред Бул обаче очакват още веднъж да има подобрения по колата им до края на сезона и отговорът от Мерцедес ще бъде чрез повишената мощност на двигателя. 

„Те са готови да рискуват, разчитайки на качеството на задвижващата система, който работи отлично и в колите на Макларън. Изпълнителният директор Хайуел Томас продължава да вярва, че представянето може да се подобри чрез достигането на екстремни нива на работа на мотора без надеждността да се влоши драстично“ се казва в репортажа. 

Тази неделя Хамилтън и Верстапен отново ще бъдат един срещу друг, този път на пистата в Сочи за Гран При на Русия.