Дъждът е много вероятно да обърка сметките за предстоящата Гран При на Русия във Формула 1 тази неделя, сочат прогнозите на синоптиците. 

Очаква се да вали и в трите дни в Сочи, като феновете се надяват, че все пак няма да има повторение на случилото се от Белгия, когато всъщност състезание нямаше. 

Още в петък за първата свободна тренировка шансовете за дъжд са около 80%, но за втората е възможно и да не вали и температурата да се покачи до 18 градуса. 

За събота, както при също има голяма вероятност и третата свободна тренировка и квалификацията да бъдат на влажна писта, макар че очакванията са да вали по-слабо. За състезанието в неделя шансовете да вали са около 30%. 

В същото време претендентът за титлата Макс Верстапен може да се окаже на дъното на колоната за старта, ако от Ред Бул решат да сменят двигателя му. 

Нидерландецът води с 5 точки пред Люис Хамилтън, но е наказан да стартира с 3 места по-назад от оригиналната позиция, която ще спечели заради инцидента с британеца на Монца. 

От Ред Бул обаче обмислят да сменят мотора му, в който е открита малка пукнатина след катастрофата на „Силвърстоун” и ако го направят Макс ще трябва много да наваксва. 

„За някое от предстоящите състезания със сигурност трябва да сменим двигателя му. Ще изчакаме до квалификацията и в зависимост от нея и времето ще вземем окончателно решение” заяви съветникът на Ред Бул Хелмут Марко.