Човекът, който вкара Люис Хамилтън във Формула 1 не вярва, че британецът ще спечели 8-ата си световна титла. 

Бившият бос на Макларън Рон Денис, чийто протеже Хамилтън бе дълго време, отдаде предпочитанията си на Макс Верстапен, който има 5 точки преднина в класирането преди ГП на Русия в неделя. 

„Уважавам страшно много работата на Ред Бул и смятам, че Хонда подобриха и стабилизираха много представянето на двигателя си. Затова смятам, че шампион ще е Верстапен. Ако това не стане няма да е заради липса на възможности, а заради грешки“ заяви Денис, който в продължение на 37 години бе в Макларън преди да се оттегли през 2017-а. 

„Въпросът е при какви обстоятелства ще бъдат направени тези грешки? Очаква ни много вълнуващ край на сезона, но все пак смятам, че ще бъде Макс“ добави той и изтъкна, че случващото се през тази година е фантастично за Формула 1. 

„Това е великолепно съперничество, подклаждано още повече от медиите. За мен обаче тези двама пилоти са абсолютни професионалисти, които знаят какво правят. Те са крайно амбицирани да победят конкурента си, готови са да рискуват и няма да отстъпят и сантиметър. Колите вече са много надеждни, така че всичко ще се реши на пистата и ключово ще бъде кой ще направи по-малко грешки“ каза още Денис.