Претендентът за световната титла във Формула 1 Макс Верстапен ще започне от дъното на стартовата решетка в Гран При на Русия в неделя. 

От Ред Бул потвърдиха, че в автомобила на нидерландеца има нов двигател, който е 4-и за сезона при допустими 3. Това автоматично го праща в края на колоната. 

Макс така или иначе бе наказан с 3 места на старта заради катастрофата с Люис Хамилтън на Монца и от отбора прецениха, че сега е по-добре да се инсталира изцяло нов мотор в колата. Освен това се очаква да вали както в квалификацията, така и в състезанието. 

„Взехме под внимание всичко, в това число и времето и преценихме, че сега е най-добрият момент да сменим двигателя, като се надяваме, че ще имаме късмет  състезанието“ заяви Верстапен. 

Той остана на секунда във втората свободна тренировка от двата Мерцедеса, които очаквано заеха първите 2 места, като Валтери Ботас бе с минимален аванс пред Люис Хамилтън. 

Британецът изостава с 5 точки от Макс в класирането, а неговият съотборник вече обяви, че би го пропуснал пред себе си, ако от отбора поискат това. Мерцедес спечели всичките 7 състезания в Сочи до момента и е абсолютен фаворит и сега.