Претендентът за световната титла във Формула 1 Макс Верстапен, както и в отбора му, бяха крайно щастливи, след като пилотът завърши втори в ГП на Русия. 

Нидерландецът стартира последен заради сменен двигател и въпреки че влезе в зоната на точките, бе на път да загуби повече дори и ако Люис Хамилтън бе завършил втори. 

Силният дъжд обаче и добрата преценка от Ред Бул обаче, му помогнаха да се изкачи до забележителната втора позиция и така загуби само 7 точки от Хамилтън, който води с 2 в класирането. 

„Дори и да бяхме стартира от първите места, това вероятно щеше са бъде максимума предвид силата на Мерцедес тук. Това е огромен бонус за нас предвид сменения двигател и сега очаквам с нетърпение следващите състезания“ заяви Верстапен. 

„Това е абсолютна победа за нас. Едва ли може можехме да очакваме повече. Считахче, че трето място на подиума би бил максимума. В крайна сметка последните 2 писти традиционно са много силни за Мерцедес и сега да изоставаме едва с 2 точки и то след наказание за сменен двигател, е страхотна новина за нас“ добави босът Кристиан Хорнер. 

Хамилтън също отчете отличния шанс за Макс и нямаше как да бъде доволен, тъй като се очаква в някой от следващите състезания и неговият мотор да бъде сменен и да стартира от дъното. 

„Да има 2 наказания и да завърши втори, това е мега намаляване на щетите“ отчете кисело Люис, който без дъжда едва ли щеше да спечели.