Макс Верстапен дължи няколко текили на Серхио Перес, обяви мексиканският пилот на Ред Бул след Гран При на Турция. 

Съотборникът на претендента за световната титла задържа зад себе си Люис Хамилтън в страхотна битка помежду им и в крайна сметка завърши трети, помагайки на Макс отново да излезе начело в подреждането с 6 точки аванс. 

Перес бе безкомпромисен в защитата си, която продължи в продължение на няколко завоя и успя да не допусне да бъде изпреварен от британеца. 

„Дължиш ми няколко текили!“ заяви Перес след състезанието. „Ще ти ги дам в Мексико. Преди или след уикенда?“ попита на свой ред Макс, на което Чеко отговори: „После“, а след това обясни и битката с Люис. 

„Атаката на Люис дойде във възможно най-лошия момент, тъй като губех темпо и имах лошо сцепление, а той вероятно бе най-бързият на пистата. Просто обаче трябваше да оцелея и да го оставя зад мен. Успях да го направя и битката бе доста атрактивна“ изтъкна Перес, който се качи на подиума за първи път от Франция през юни. 

В Ред Бул обаче, като цяло бяха притеснени от предимството на Мерцедес в скоростта през целия уикенд. „Те бяха страшно бързи, като вероятно на правите имаха предимство от 15-20 км/час. Затова ние  също трябва да се подобрим и още в Остин да сме на по-високо ниво“ сподели Кристиан Хорнер.