Пилотът на Алпин Естебан Окон направи нещо в Турция, което за последно се бе случвало преди 24 години. Французинът стигна до финала на влажното трасе без смяна на гуми, като донесе 1 точка на отбора, завършвайки 10-и. 

При състезание на мокра писта отпада правилата за задължително използване на различен тип гуми и именно за това и Люис Хамилтън, и Шарл Льоклер опитаха подобно нещо, но в края все пак прецениха, че рискът е твърде голям. 

Окон обаче успя да пресече финалната линия без да претърпи инцидент, въпреки че гумите му бяха крайно износени и се бяха превърнали в сликове. 

„Поехме сериозен риск, но в крайна сметка той се отрлати, защото спечелихме точка. В края гумите не изглеждаха никак добре и мисля да окачим предна-дясна на стената на фабриката. Наясно съм обаче, че само още няколко завоя и вероятно някоя гума щеше да се спука” заяви Окон. 

Преди него през 1997-а Мика Сало зад волана на Тирел-Форд направи това в Монако, когато от 14-а стартора позиция финишира 5-и на мократа писта и донесе точки на отбора си, при това, след като имаше повреда и на предното крило.