Календарът във Формула 1 за 2022-а година официално бе потвърден и както се очакваше включва рекордни 23 състезания. През този сезон те са 22, въпреки че първоначално също бяха 23, но заради пандемията бяха намалени. 

Потвърди се и това, че кампанията ще бъде много по-сбита, като първата надпревара ще бъде на 20 март, а последната на 20 ноември в Абу Даби. Това ще е най-ранният завършек на сезона от над десетилетие. 

Интересно е, че въпреки че надпреварите ще се състоят много по-често, само в два случая ще има по 3 надпревари в 3 поредни уикенда. Белгия, Нидерландия и Италия, както бе и през тази година от края на август и първата половина на септмври и веднага след това в Русия, Сингапур и Япония. 

Както е известно от следваща година в сила влизат новите правила относно колите и очакванията са за много по-оспорвана борба, нещо към което новото ръководство отдавна се стреми. 

Състезанията в Австралия, Канада, Сингапур и Япония трябва да се завърнат, след като през последните 2 години тези Гран При не се състояха. Липсва обаче Китай, а на „Имола“ ще има стартове до 2025-а. Португалия и Турция също остават. Новото състезание в Маями ще бъде на 8 май. 

Все още не е ясно колко от уикендите ще включват спринтова квалификация, като информациите са, че такива кратки състезания ще има поне в 7. 

Ето и всички състезания за 2022-а: Бахрейн (20 март), С. Арабия (27 март), Австралия (10 април), Италия-Имола (24 април), Сащ - Маями (8 май), Испания (22 май), Монако (29 май), Азербайджан (12 юни), Канада (19 юни), Великобритания (3 юли), Австрия (10 юли), Франция (24 юли), Унгария (31 юли), Белгия (28 август), Нидерландия (4 септември), Италия - Монца (11 септември), Русия (25 септември), Сингапул (2 октомври), Япония (9 октомври), САЩ - Остин (23 остомври), Мексико (30 октомври), Бразилия (13 ноември), Абу Даби (20 ноември).