Новото поколение пилоти превзема Формула 1, сочи глобална анкета сред феновете на спорта. 

На въпроса „Кой е най-популярният пилот“ най-много гласове получава претендентът за титлата – Макс Верстапен, а след него е друг младок - Ландо Норис от Макларън. Люис Хамилтън е едва трети. 

В допитването са участвали над 167 000 души от 187 страни по света. Резултатите са съвсем различни от предишната подобна анкета от 2017-а, в която Хамилтън е бил първи, следван от Фернандо Алонсо и Кими Райконен. 

Все пак разликите са доста малки. Макс получава 14,4% от гласовете, а Хамилтън 12,5% на третото място, като Норис е между тях. Интересно е, че Ландо изпреварва Люис и като най-популярния британец в спорта, като е любимец на дамската част от феновете. 

След тримата се нареждат Дани Рикардо и Себастиан Фетел, а в десетката попадат и други младоци като Шарл Льоклер, Джордж Ръсел и Пиер Гасли.  

Прогресът на Макларън го извежда на първо място при отборите с 29,5%, което е два пъти повече в сравнение с резултата от 2017. Ред Бул е втори с 19,7%, а Ферари на трето място със 17,9%. 

„Ние сме силно благодарни на всички участници и сме радостни, защото това показва, че вървим в правилната посока“ заяви босът Стефано Доменикали. 

Тази неделя Хамилтън и Верстапен подновяват битката помежду си в Остин, Тексас, където Люис  триумфира с титлите през 2015 и 2019 и има общо 5 победи на пистата, която е една от любимите му.