Конкурентите за титлата Люис Хамилтън и Макс Верстапен оформиха двубой още във втората свобода тренировка преди ГП на САЩ във Фърмула 1. 

На пистата в Остин, Тексас, двамата започнаха бърза обиколка почти едновременно, като излязоха един до друг от последния завой, като нидерландецът трябваше да излезе от пистата, тъй като британецът бе от вътре. 

Борбата помежду им продължи и на старт-финалната права, след което Люис успя да влезе пръв в първия завой, но двамата бяха страшно близо и едва не се удариха. 

„Глупав идиот!” избухна Макс по радиото, докато жестикулираше към отдалечаващия се Хамилтън.  

Иначе Мерцедес и Ред Бул си размениха по една тренировка в петъчния ден. Първо Валтери Ботас и Люис Хамилтън бяха над всички в първата сесия, като имаха аванс от почти секунда пред претендента за титлата и лидер в класирането Макс Верстапен. 

Финландският пилот на Мерцедес обаче, получи наказание от 5 места заради нова смяна на двигател и това ще го прати по-назад на стартовата решетка, което със сигурност е неприятно за германския тим. Това предизвика и сериозни коментари, че и за Люис ще трябва още една смяна. 

Във втората тренировка обаче, Серхио Перес даде най-добро време, като изпревари с повече от 2 десети Ландо Норис с Макларън, докато Хамилтън остана на почти 4 десети, като негова бърза обиколка бе изтрита заради излизане от очертанията на пистата. 

Верстапен не успя да направи квалификационна симулация заради трафик и остана едва 8-и, но определено темпото на Ред Бул бе много по-добро, в сравнение с първата тренировка, което дава надежди на отбора. 

Пистата изненада пилотите с доста неравности, а мнозина от пилотите допуснаха грешки и излитания, но без да се стигне до сериозни инциденти. Случилото се между Люис и Макс обаче, определено прикова вниманието.