Голямата цел на Макс Верстапен е една единствена титла във Формула 1, като нидерландецът няма амбиции да се превръща в доминант в спорта. Това сподели самият той пред „Би Би Си”. 
 
Два кръга преди края на сезона пилотът на Ред Бул има 8 точки аванс пред Люис Хамилтън и победа и четвърто място в оставащите състезания ще му гарантират триумфа.  
 
Световният шампион с Мерцедес обаче, се подобри значително и спечели доминиращо последните два старта, правейки развръзката силно непредвидима.  
 
„Това, към което се стремя във Формула 1 е първата титла. След това няма толкова голямо значение колко още си спечелил, тъй като вече имаш един триумф и си постигнал голямата си цел” сподели Верстапен пред британската медия.   
 
„Разбира се аз винаги се стремя да печеля повече, но това е голямата ми цел. Ще работя здраво, за да я постигна и ако го направя след това напрежението ще е много по-малко. Успея ли да стигна до титлата ще се наслаждавам повече на карането, както и ще започна да мисля за нещата, които мога да постигна и извън Формула 1” добави той.